اهمیت خودباوری در اعتماد به نفس


اهمیت خودباوری
قبل از اینکه شروع کنیم و بگم چرا خودباوری در موفقیت و پیشرفت انسان نقش مهمی داره میخوام خود کلمه خودباوری رو تعریف کنم که اصلاً یعنی چی؟!
در فرهنگ لغت
وقتی در فرهنگ لغت یکم میگردی معانیِ مختلفی رو میبینی ولی یک معنی که بنظر من جالب و توضیح دقیقی داره اینه ” خودبزرگ بینی “.
دقیقا همینه یعنی شما خودت رو بزرگ ببینی و بتونی باورت رو تقویت کنی که انسان ارزشمندی هستی اون وقته که اهمیت خودباوری رو در زندگیت حس میکنی.
خودباوری چیست
خودباوری چیست و چرا اهمیت دارد؟
خودباوری یعنی ما ترس هامون بشناسیم و از طرف دیگه بیایم نقاط قوت شخصیتمون رو به خودمون یاداور بشیم. در اینکه ما وقتی بتوانیم خودمون رو بشناسیم تا به موفقیت برسیم شکی نیست چرا چون وقتی شما خودت رو میشناسی یعنی با نقاط ضعف و قوت خودت آشنا میشی و بهتر میتونی در مسیر خودباوری و ایجاد اعتماد به نفس پیش بروید. وقتی ما ترس هامون رو بشناسیم و یک کاری برای اون انجام بدیم اون وقته که میتونم اعتماد به نفس خودمون رو پیدا کنیم و حال بهتری رو تجربه کنیم.
در ادامه چندتا از روش های کاربردی برای شناخت خودمون و تقویت حس خودباوری در وجودمون رو میگم.
آسیب های عدم اعتماد به نفس
زمانی که ما دچار عدم اعتماد به نفس میشویم ناخوداگاه دچار استرس، حس درونی بد و احساس خود کم بینی میشویم و به مرور زمان نمی توانیم در جمع ها حاضر شویم.
یادم میاد خودم به دلیل عدم اعتماد به نفس در زمان مدرسه همیشه در زنگ های تفریح در کنار حیاط و یا با دوستان بدون اعتماد به نفس مثل خودم در حال بازی یا صحبت بودم و این مسدله برای من تبدیل به یک بت و دغدغه شده بود تا اینکه بدلیل شرایط زندگی و اسیب های روحی که از این بابت متحمل شده بودم تصمیم گرفتم زندگی خود را برای همیشه تغییر بدهم و این اتفاق با خواندن کتاب قدرت سکوت خانم سوزان کین شروع شد و تلنگری برای یک زندگی جدید که من هم باید تغییر کنم و در جمع ها حضور داشته باشم.
راهکار برای افزایش اعتماد به نفس
تصویر شما از خودتان
باورهای مرکزی ما مفاهیم اصلی هستند که براساس آنها زندگی می کنیم. که تصویری از خودمان ارائه می دهند، تصویری از نقاط ضعف و قوّت، توانایی ها، ارزشمندی و ارتباط با دنیای خارج مان می دهند. باورهای مرکزی در حقیقت هویت ما و تعیین کننده بُعد عاطفی زندگی مان و چگونگی احساس ما نسبت به خودمان می باشد. خیلی وقت ها ما اصلا از وجود یکسری از این باورها در وجودمان بی اطلاع هستیم.
شناخت باورهای مرکزی به ما کمک می کند تا تغییر عمده ای در حس ارزشمندی تان، خلاص شدن از ترس ها، تمایل به مخاطره کردن و احساس آزادی.
باورهای مرکزی به دو روش تاثیر خود را بر ما می گذارد:
- قانون بقا و مقابله کردن با رخدادها
- خودگویی های درونی ثابت ما را پدید می آورند
چگونه شکل گیری باورهای مرکزی
باورهای مرکزی ماهیتی دو قطبی دارند که ما را وارد به مثبت و منفی دیدن هر اتفاقی می کنند. که ما بعد از مشاهده هرچیزی آن اتفاق را از طریق فیلترهای ذهنی خود عبور داده و ادراک خود را از آن اتفاق انجام میدهیم. مثلا اگر در گذشته من به پدرم بدقولی کرده باشم و او من را تنبیه کرده باشد، بعد از آن هربار بدقولی کنم انتظار دارم مورد ماخذ قرار بگیرم.
مهم ترین مسئله در تغییر باورهای ما برمی گردد به نگاه ما به خودمان و اینکه نباید این نگاه سیاه و سفید یا به اصطلاح نگاه 0-100 برای تغییر خودمان داشته باشیم ما باید این نگاه را از خودمان دور کنیم و با کشف، بررسی و انجام تمارین به مرور باورهای مرکزی را تغییر داد.


دیدگاهتان را بنویسید