ده اصل کسب مهارت جدید


متوجه شدم برای استادی در کاراته نباید چهار هزار حرکت یاد گرفت، بلکه فقط باید چند حرکت را چهار هزار بار تکرار کرد. “چت هولمز”
یک توصیه دارم اگر مقاله چگونه در بیست ساعت هر چیزی را یاد بگیرید در سایتم را خوانده اید، پیشنهاد میدهم حتماً ابتدا این مقاله را خوانده و سپس این مقاله را مطالعه کنید.
ده اصل مهم کسب سریع مهارت
بعد از آشنایی با کسب مهارت سریع، باید ببینیم چطور سریع انجامش دهیم. در این مقاله قرار است یک راهنمای موثری برای شما گفته شود که با عملی کردن این موارد بتوانید مهارت دلخواه خود را کسب کنید.
این روش فقط یک اصول دارد که شما نیاز هست وسواس موقتی داشته باشید! اگر می توانید حداقل موقتا آن قدر به چیزی علاقمند و کنجکاو شوید که بقیه ی چیزها را فراموش کنید، کسب سریع مهارت به سادگی انجام می شود.
1- پروژه ای دوست داشتنی انتخاب کنید
بهترین اتفاق برای انسان این است که مساله ای پیدا کند، عاشقش شود و عمرش را صرف حل آن مساله کند، مگر این که مساله ی دوست داشتنی تری پیدا شود.
اگر دنبال فرمولی برای زندگی رضایت بخش و پرحاصل هستید، این جمله فرمول خوبی ست. کسب سریع مهارت نیازمند انتخاب پروژه یا مساله ای دوست داشتنی ست. دقیقا پیدا کردن موضوع دوست داشتنی یک موضوع بسیار شخصی ست. مثلا من فعلا به یادگیری زبان آلمانی علاقه دارم چون نیاز فوری بخاطر مهاجرت به آلمان دارم ولی الان ترجیح میدهم زبان انگلیسی را ادامه ندهم.
مسئله ی مهم تر اینکه ما معمولا چیزی را که علاقه داریم زودتر یاد می گیریم. پس دنبال کاری باشید که دوستش دارید.
2- هربار فقط روی یک مهارت انرژی بگذارید
یکی از ساده ترین اشتباهات در زمان کسب مهارت های جدید این است که سعی کنید چند مهارت را همزمان کسب کنید. خیلی راحت متوجه می شوید که برای کسب یک مهارت جدید نیاز به تمرکز و توجه هدفمند نیاز است. اگر روزانه فقط یک یا دوساعت روی چند مهارت وقت بگذاریم در هیچ کدام از آن مهارت ها وقت کافی نمی گذارید که پیشرفت کنید.
پس ما باید فقط و فقط یک مهارت را انتخاب کنیم. دیوید آلن نویسنده کتاب برنامه ریزی به روش GTD برای تمرکز بیشتر روی یک کار پیشنهاد می دهد یک لیست ” شاید / بعدا ” داشته باشیم که وارد کردن کارها به فهرست این لیست باعث می شود ما موقتا از فکر یا عمل به آن ها دست بکشید تا در زمان مناسب به دنبال آن ها بروید. این خیلی مهم است که برای کسب مهارت سریع روی یک مهارت اصلی تمرکز کنیم.
3- سطح عملکرد مورد نظرتان را تعیین کنید
در اینجا سطح عملکرد یعنی همان “سطح کافی” باشد که مورد نظر ماست.
این سوال را از خودتان بکنید: من می خواهم چقدر در مهارت دلخواه ام به تبحر برسم؟ جواب این سوال توضیحی در مورد هدفتان و فواید رسیدن به این هدف است. پس هرچقدر سطح عملکرد مورد نظرتان دقیق تر باشد، بهتر است.
با تعیین میزان تبحر دلخواه یا لازم، راحت تر می توانید شیوه ی رسیدن به آن را پیدا کنید به گفته چالز کترینگ مخترع سیستم احتراق خودروی الکترونیکی، ” بیان مناسب مساله، نیمی از حل مساله است “.
شیوه ی تعیین سطح عملکرد مورد نظرتان به انگیزه تان از یادگیری این مهارت بستگی دارد. اگر هدف سرگرمی ست پس دیگر احساس درماندگی نکنید و از تمرین لذت ببرید.
4- مهارت را به مهارت های کوچک تر تقسیم کنید
اغلب مهارت ها در واقع مجموعه ای از مهارت های کوچک تر هستند.
بعد از تعیین مهارت ما باید آن را تقسیم به کارهای کوچک تر و قابل انجام کنیم. مثلاً شما برای یادگیری زبان ابتدا باید آموزشگاه زبان، ساعت کلاس مناسب شما، معلم، کتاب مناسب و … انتخاب کنید. تازه بعد از این مرحله شما می توانید خرده مهارت ها را انجام بدهید. این کار چه کمکی به شما می کند؟
انجام کارهای کوچک اولاً احتمال انجام دادن آنها زیاد هست دوماً انگیزه برای اقدام عملی بیشتر و آسانتر است و اگر کتاب اثر مرکب را خوانده باشید متوجه می شوید که انجام کارهای کوچک طبق قانون اثرمرکب چه تاثیر بزرگی در زندگی ما دارد.
5- ابزارهای ضروری به دست آورید
تمرین و اجرای اغلب مهارت ها پیش نیازهایی دارد. مثلاً نمی توانید بدون راکت، تنیس بازی کنید.
پس نیاز هست بدانیم برای هر مهارتی چه ابزاری لازم داریم؟
یا چگونه می توانیم این ابزار را تهیه کنیم؟
مراقب باشید!!! نباید تهیه ابزار یک بهانه برای انجام ندادن کارها یا نرسیدن به اهدافتان باشد. شما با کمترین هزینه و وسایل می توانید مهارت مورد نظرتان را یاد بگیرید. فقط کافی است در گوگل سرچ کنید!
6- موانع تمرین را حذف کنید
چیزهای زیادی می تواند موانع تمرین کردن ما باشد و در کسب مهارت دچار مشکل و سختی شویم.
یکی از عوامل حواس پرتی عوامل محیطی هست مثل تلویزیون، زنگ زدن تلفن، دریافت ایمیل. یا عوامل احساسی مثل ترس، تردید و خجالت.
هر کدام این مولفه ها می تواند شروع تمرین را سخت تر کند و سرعت کسب مهارت تان را کاهش دهد. بدلیل اراده ی محدود ما در روز نمی توانیم با همه این موانع مقابله کنیم. پس نیاز هست هوشمندانه با این موانع خیلی نرم برخورد کنیم.
7- برای تمرین وقت بگذارید
یک ضرب المثل روسی هست که می گوید ” تکرار مادر همه علم هاست “. از همین جمله می شود فهمید که برای اینکه یک مهارت را یادبگیرید باید تمرین و تکرار کنید.
خیلی از افراد انتظار دارند وقت کافی پیدا کنند تا تمرین کنند در صورتی که فقط همه این حرف ها خیال محض است. ما باید وقت بگذاریم تا وقت را پیدا کنیم!
همه انسان ها بیست و چهار ساعت زمان در طول شبانه روز دارند. بهترین روش برای اختصاص وقت به کسب مهارت این است که کارهای وقت گیر کم ارزش را شناسایی و حذف کنید. راحترین کار این است که لیستی از این کارهای بی ارزش تهیه کنید. شاید بسیاری از این کارهای وقت گیر همان موانع سر راه شما باشد.
8- حلقه ی بازخورد سریع ایجاد کنید
بازخورد سریع یعنی هرچه سریع تر اطلاعات دقیقی را درباره ی سطح عملکردتان دریافت کنید.
بازخورد سریع طبیعتا باعث کسب سریع مهارت می شود. اگر بازخورد بلافاصله یا با تاخیر بسیار کوتاهی دریافت شود، خیلی راحت تر می شود تغییرات لازم را انجام داد.
خیلی مهندسین پروژه ها برای پیشرفت راحت تر و بهتر کارهایشان از برنامه گانت چارت استفاده می کنند. این کار به شما در یک نگاه بازخورد خوبی می دهد تا بتوانید بازخورد سریعی بگیرید و تغییرات لازم را اجرا کنید.
9- طبق زمان بندی و در دوره های کوتاه مدت تمرین کنید
ذهن انسان برای یادگیری طوری طراحی شده است که اگر مدت زمان یادگیری کوتاه باشد بهتر عمل می کند.
همچنین باید یک زمان مشخص (Dead Line) برای کارهایمان در نظر بگیریم. برای این کار می توانیم از تایمر معکوس استفاده کنیم، البته جدیدا اپلیکیشن هایی درست شده که کار تایمر را برای ما می کند مثل پومودورو یا Focus keeper به راحتی می توانید در گوشی خود نصب کنید. مورد بعدی، اگر روزانه برای زمان های مختلف وقت بگذارید، در مدت بسیار کوتاهی پیشرفت بزرگی خواهید دید.
10- روی کمیت و سرعت تاکید کنید
در شروع کسب مهارت جدید، ممکن است به دنبال تمرین بی نقص باشید که یقیناً باعث ناامیدی تان می شود. بی تردید عملکردتان هرگز بی نقص نخواهد بود. بجای تمرکز روی بی نقض بودن، سعی کنید حداکثر تمرین ممکن را با بیش ترین سرعت ممکن انجام دهید و عملکردتان را در سطح کافی حفظ کنید.
افراد کامل گرا از زندگی لذت نمی برند و وقت خودشان را سر کارهای بی مورد تلف می کنند.
واقعاً نتیجه می دهد؟
تحقیقات علمی نشان می دهد، بله!
فقط کافی است شروع کنید و با تمرین و تکرار به کسب مهارت جدید دست پیدا کنید.
لیست مهارت های ضروری
حالا وقت شروع و اقدام عملی است.
لیست مهارت هایی که برای هر شخصی ضروری هست و با همین تکنیک کسب سریع مهارت می توانید به سطح نسبتاً خوبی برسید را در اینجا می آورم تا حتی نیازی برای فکر کردن هم نداشته باشید! شما یادگیری هر کدام از این مهارت ها می توانید نسبت به بقیه افراد پیشرفت چشم گیری داشته باشید.
- مهارت ارتباط موثر
- مهارت روابط بین فردی
- مهارت خودآگاهی
- مهارت همدلی
- مهارت مقابله با استرس
- مهارت مدیریت هیجان
- مهارت حل مسئله
- مهارت تصمیم گیری
- مهارت تفکر نقادانه
- مهارت تفکر خلاق
به همین سادگی. این فهرست را در لیست یادگیری مهارت های اصلی تان لحاظ کنید و با تمرینات بهینه و موثر می توانید زندگی بهتری را تجربه کنید.
شروع خوب نصف راه است.
دیدگاهتان را بنویسید