چطور کتابها را انتخاب کنیم؟


امروز میخوام راجع به این موضوع با هم صحبت بکنیم که چطور میشه کتاب خواند و برای انتخاب کتاب و مطالعه کتاب چه کارهایی را میشه پیشنهاد کرد؟
البته من اینجا نمیخوام راجع به مهارتهای مطالعه و تندخوانی صحبت کنم! بیشتر در مورد اینکه چطور کتاب انتخاب کنیم صحبت می کنم.
چطور کتابها را انتخاب کنیم؟
این را همین ابتدای کار بگویم در این مقاله بیشتر بحث نظر و تجربه من می باشد پس شما می توانید از صحبت های من ایده بگیرید و روش خود را پیدا کنید.
بعد از حدود ده سال کتابخوانی به این نتیجه رسیدم برای شروع شاید ما از این شاخ به اون شاخ کنیم و کتابها با موضوعات مختلف را بخوانیم ولی بنظر من اگر موضوعی کتاب بخونیم خیلی بهتر و موفق تر خواهیم بود.
موضوعی کتاب بخوانیم
بنا به چند دلیل یکی اینکه اینطوری ما تمرکز بیشتری داریم و با این کار ما می توانیم نسبت به یک موضوعی تسلط کافی داشته باشیم. البته می توانید به یک موضوع مثلا اعتمادبه نفس از جهات دیگه هم نگاه کرد و کتاب های مرتبط به آن یا موضوعاتی که می توان به اعتمادبه نفس ربط داد را هم خواند.
رتبه کتاب مهم است یا نه؟
یکی از مسائلی که در انتخاب کتاب مناسب ما می تواند کمکمان کند بحث رتبه یا همان Best Seller بودن کتاب هست وقتی کتابی پرفروش می شود می توان گفت بی دلیل نیست و می شود گفت این کتاب ها را با توجه منابع و افرادی که توصیه می کنند هم سنجید. هرچند که بعضی واقع کتابهای خوبی پیدا می شود که اصلا کتاب Best seller نیستند.
اگر برای اطلاعات بیشتر در مورد کتابهای پرفروش دنیا می خواهید اطلاعات خوبی کسب کنید من به شما سایت آمازون را پیشنهاد می دهم. شما به راحتی می توانید با توجه به موضوعی که می خواهید کتاب های معروف و البته خوب دنیا را بخوانید که پیشنهاد خود من برای شروع همین است، البته برای شروع یک کتاب را بیشتر توصیه می کنم و آن کتاب اثرمرکب آقای دارن هاردی است شاید اسم این کتاب را شنیده باشید یا حتی آن را خوانده باشید ولی من به شما یک پیشنهادی می دهم این کتاب را یکبار دیگر به چشم تغییر کردن و اقدام عملی در راستای اهدافتان بخوانید! اون وقت متوجه اثر و قدرت این کتاب می شوید. بنظر من این کتاب قانون اساسی موفقیت است.
انتشارات خوب پیدا کنیم
این حرف من است، کتاب خوب و انتشارات خوب همدیگر را تایید می کنند. بنظرم یکی از دلایل انتخاب کتاب خوب می تواند ناشر آن باشد. خود من وقتی انتشاراتی را که سال ها می شناسم به راحتی به آن کتاب اعتماد می کنم نمونه انتشارات ارجمند که در زمینه روانشناسی کتاب های مختلفی را به چاپ رسانده واقعا بدون هیچ شکی آن را می خرم چرا چون هر کتابی از این انتشارات خوانده ام تا به امروز واقعا مورد تایید و خوب بوده چه از نظر ترجمه و چه از نظر دیگر مسائل چاپی کتاب. پس می شود گفت انتشارات می تواند یکی از گزینه های ما برای خرید کتاب باشد.
نویسنده کتاب را بشناسیم
نویسنده کتاب را بشناسیم، شناخت نویسنده کتاب خیلی می تواند به ما کمک کند مثلا کتاب قدرت درونگراها که نویسنده آن خانم سوزان کین هست ایشان فردی درونگرا هستند و این کتاب در مورد قدرت سکوت و انسان های درونگرا می باشد وقتی شما می بینید کسی که خودش درونگرا بوده و دغدغه درونگرا بودن را چشیده خب معمولا است در ذهنمان می گویم این شخص واقعا راست می گوید چون خودش این مشکلات را واقعا تجربه کرده است.
یک تجربه دلنشین و شیرین در مورد این کتاب را خانم سوزان کین بگویم، من فردی به شدت خجالتی و درونگرا بودم (البته هنوز هم درونگرایی خودم را دارم ولی کمتر رفتار خجولی گذشته خود را دارم) وقتی در جایی معرفی این کتاب را دیدم با این دید کتاب شاید حرف جدید داشته باشد و بدرد من بخورد کتاب را تهیه کردم ولی هیچوقت فکر نمی کردم این کتاب زندگی من را تغییر دهد!!!
این کتاب فوق العاده است و من به افراد درونگرا حتما حتما این کتاب را پیشنهاد می دهم خانم سوزان با تجربه صحبت با آدمهای مختلف در مورد درونگرا بودنشان و البته توصیه هایشان این حرف را می خواهد به مخاطب درونگرای خود بزند که درونگرا بودن اصلا چیز بدی نیست و ما می توانیم با آموزش و رفتار درست از قدرت آن استفاده کنیم.
نکته بعدی که نکته شاید جالبی باشه براتون اینکه بدانید لزوما یک کتاب قرار نیست درست باشه.
یعنی ممکن هست یک نفر مثلا یک کتاب بنویسه و محتویاتش اشتباه باشه، این موضوع را من کی فهمیدم زمانی که خودم اولین کتابم را نوشتم (کتاب الکترونیکی به رنگ آرامش) تا قبل از اون فکر میکردم نویسنده یک موجودی هست که از فضا میاد و خیلی خاص، هر حرفی میزنه حتما از روی تحقیقات هست و درسته ولی واقعیتش اینه که وقتی که بررسی کردم دیدم خب بله من این کتاب را نوشتم و ممکن هست بعضی از قسمتهایش اشتباه باشد، خودم اشتباه برداشت کردم و هیچکسی نیست که جلوی من را بگیرد، بنابراین صرف اینکه یک چیزی مکتوب شده باشه به این معنی نیست که اون موضوع حتما صحیح است پس نمیتونیم بگیم تو این کتاب نوشته، نه این حرف حرف درستی نیست. لزوما در کتاب بودن به معنی درست بودن نیست!
و نکته آخر
در آخر این را می خواهم به شما بگویم که انتخاب کتاب تا قسمتی می تواند سلیقه ای و تجربه شخصی باشد. واقعا خیلی از مواقع من فقط چون موضوعی برایم مهم بوده کتابی را تهیه کردم تا اطلاعات را در آن موضوع بیشتر کنم خریداری کردم ولی خب نتیجه یک کتاب خوبی که کلی مطلب از آن یاد گرفته ام شده است.
هدیه من به دوستداران کتاب
بعد از سال ها کتابخوانی و تجربه مطالعه کردن در حوزه های مختلف و همچنین دغدغه ترویج کتابخوانی تصمیم به تهیه یک محصول در رابطه با آداب و اصول کتابخوانی گرفتم که حاصل آن دوره “چطوری روزی 34 صفحه کتاب بخوانیم” شد.
این دوره فقط یک دروه معمولی نیست و در آن به ساخت عادت مطالعه و اقدام عملی در راستای مطالعه می باشد که به همین منظور کمپین کتابخونی را راه اندازی کردم، این محصول همچنین دارای هدایای می باشد که می توانید با مراجعه به صفحه محصول اطلاعات تکمیلی را بدست بیاورید.
خوشحال می شوم با حمایت از محصول و اعلام نظرات خودتون از محصول من رو بیش از پیش خوشحال کنید تا در کنار هم به ترویج مطالعه و خرید کتاب کمک کرده باشیم.
منتظر یک لیست خوب از کتابهای خوب و پرفروش در یک مقاله میذارم پس منتظر خبرهای خوب باشید…
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
تاثیر نوشتن در زندگی انسان
شناخت ماهیت انسان با نظریه آلفرد آدلر
بهترین کتاب های روانشناسی، خودیاری و موفقیت
روش های مطالعه و یادگیری موثر
خوش بینی آموخته شده و مارتین سِلیگمَن
روش های بهبود فردی
1 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
Everything is very open with a precise clarification of the issues. It was truly informative. Your website is useful. Thanks for sharing. Berthe Grantley Baird