چگونه در بیست ساعت هر چیزی را یاد بگیرید؟


عمر بسی کوتاه است و هنرآموزی بس دراز.
تا حالا برای شما هم پیش آمده است که کارهای زیادی داشته باشید و خیلی وقت کم دارید؟
این حکایت زندگی خیلی از ما انسان های امروزی ست.
یک لحظه فکر کنید چند کار را می خواهید یاد بگیرید؟
چه کارهایی در نظر دارید؟ چه چیزی نمی گذارد شروع به کار کنید؟
به احتمال زیاد این دو چیز باشد: زمان و مهارت!
یادگیری یک مهارت جدید
واقعیت تلخ زندگی
لذت بخش ترین تجربیات زندگی تقریباً همیشه به کمی مهارت احتیاج دارند. کسب مهارت، زمان و تلاش می خواهد. ما زمان نداریم و تلاش را هم نمی پسندیم.
همیشه این جمله را به خودمان می گوییم ” یک روز که وقت پیدا کنم، انجامش می دهم “.
یک واقعیت دیگر این است که ما تا در کارها مهارت کافی را بدست نیاوریم احساس رضایتمندی نداریم و این اتفاق را بعنوان یک سد درماندگی می دانیم.
معمولاً در ابتدای راه خیلی ها جا میزنند. چرا کاری را شروع کنیم که در آن ضعیف هستیم؟
برای همین به دنبال راه راحتر و بدون دردسری هستیم!
من یک خبر خوب برای شما دارم و آن این کار شدنی است!!!
در انتهای این مقاله شما یاد می گیرید چطوری مهارت های جدید را با حداکثر سرعت ممکن یاد بگیرید.
کسب یک مهارت جدید
به گفته آقای جاش کافمن شما با عبور از سد درماندگی که حدود بیست ساعت تمرین نیاز هست تا به سطح کاملاً مبتدی ولی با عملکرد قابل توجه ای برسید.
برای کسب هر مهارتی از زبان آموزی تا شروع یک کسب و کار شما کافی هست فقط با بیست ساعت زمان گذاشتن و تمرین مداوم به این موفقیت برسید.
برای مثال مهارت هایی که با بیست ساعت تمرین می توانید یاد بگیرید.
- ابداع شیوه ی یوگای شخصی
- یادگیری تایپ ده انگشتی (من خودم با این تکنیک این مهارت را یاد گرفتم)
- نواختن ساز موسیقی
- نوشتن یک کتاب الکترونیکی
- آموزش تندخوانی
با این روند ما می توانیم خیلی سریع و به اندازه کافی یک مهارت را کسب کنیم. با این دیدگاه ما اعتماد به نفس انجام هرکاری را بدست می آوریم. خود همین مسئله یکی از دلایل انجام ندادن بسیاری از کارها می باشد که افراد به دلیل ترس از شکست ترجیح می دهند دست به اقدام هیچ کاری نزنند.
قانون ده هزار ساعت
در سال 2008 شخصی به اسم ملکوم گلدول کتابی نوشت با عنوان “تافته های جدابافته: داستان موفقیت” این کتاب به موضوع داستان موفقیت افراد موفق جامعه نسبت به دیگران می پردازد.
برای تبحر در هرکاری به طور متوسط ده هزار ساعت تمرین لازم است. این ایده براساس پژوهش های علمی دکتر اندرس اریکسون در دانشگاه فلوریدا می باشد.
یعنی اگر ما به مدت تقریباً سه و نیم سال، روزانه هشت ساعت تمرین کنیم می توانیم در یک مهارت تبدیل به یک متخصص حرفه ای شویم.
که در نوع خود جالب ولی نیازمند یک کار عملی دشواری می باشد. حتی برخی از چهره های مطرح بین الملی روزی سه و نیم ساعت تمرین انجام می دهند!
جدیداً کتاب Peak نوشته خود دکتر اندرس اریکسون ترجمه شده است. البته این کتاب در ایران به اسم “قله” ترجمه شده که آقای پیام بهرامپور به کمک انتشارات نگاه نوین منتشر کرده اند. برای اطلاعات بیشتر می توانید به سایت بیشتر از یک نفر مراجعه کنید.
کسب سریع مهارت چیست؟
کسب سریع مهارت یک فرآیند است که در آن مهارت های دلخواه تان را به قسمت های بسیار کوچکی تقسیم می کنید (قانون ریز عادت ها).
بدین صورت که ابتدا مهم ترین قسمت ها را مشخص می کنید و اول آن مولفه ها را هدفمندانه تمرین می کنید.
چهار مرحله کسب سریع یک مهارت
مرحله اول: تجزیه ی مهارت
کوچک کردن کارها در حدی که بهانه ای برای انجام دادن آنها نداشته باشید.
مرحله دوم: شناخت
کافی است هر خرده مهارت را هوشمندانه تمرین کنید و خودتان را در حین تمرین تصحیح کنید.
مرحله سوم: حذف
هر نوع موانع جسمی، ذهنی و احساسی در راه تمرین کردن را بردارید.
مرحله چهارم: تمرین
مهم ترین خرده مهارت ها را حداقل به مدت بیست ساعت تمرین کنید.
نتیجه گیری
فقط کافی است مهارت دلخواه تان را مشخص کنید، بهترین شیوه ی تمرینش را پیدا کنید، برای تمرین وقت بگذارید و تمرین کنید تا عملکردتان به سطح دلخواه برسد. فقط با تلاش هوشمندانه در جهت اهدافتان به خواسته تان دست پیدا می کنید.
نکته طلایی موفقیت
نکته ای که لازم هست بدانید این است که شما در ابتدای مسیر باید کیفیت را فدای کمیت کنید. چون ما در بیشتر شدن قابلیت صحبت می کنیم نه در حد حرفه ای با این تکنیک که فقط انجام بده، تا به حد قابل قبولی از آن مهارت رسید سپس روی بحث کیفیت وقت بگذاریم.
البته ممکن است در این مواقع افراد کامل گرا دچار مشکل شوند، برای شناخت بیشتر افراد کمالگرا می توانید این مقاله را بخوانید.
امیدوارم با این دید که با بیست ساعت تمرین هوشمندانه و مداوم می توانید مهارتی که به دنبال آن هستید یا آرزوی آن را داشته اید برسید.
اقدامک
در زیر این مقاله مهارتی را که می خواهید با این تکنیک شروع کنید یا با خواندن این نوشته به آن رسیده اید را بنویسید. شاید کسب این مهارت آرزوی یک نفر دیگر باشد!
من کسب مهارت ذهن آگاهی را با تکنیک قانون بیست ساعت می خواهم استارت بزنم. بنظر شما چطوره؟
دیدگاهتان را بنویسید